The best of 2013

redactie  dinsdag 07 januari 2014

Handmade in Milaan, H&M, Pastoe, dip dye, de clichés rondom ambacht, macramé, de kleuren van 2014... allemaal platgelezen! Iedereen ontzettend bedankt voor jullie bijdrages aan deze mooie lijst! Een van onze goede voornemens van dit jaar: meer van dit soort blogs die je bijblijven :-)

The best of 2013 in rubrieken:
Top 5 - Dutch Design - Fotografie - Retail - Eco & Fair - DIY-trends - Back to school


De top vijf!

Stylink professionals bekennen kleur
Kort geleden gepubliceerd en nu al meer dan 7.500 keer bekeken, te danken aan de fantastische bijdrages van een aantal kleurspecialisten op Stylink! Waanzinnig! 

kleur

Kleding als museumstuk
Floor werkt sinds maart voor Stylink en zette zichzelf eens even goed op de kaart met een artikel over H&M's nieuwe lifestyle brand '& Other Stories': de eerste winkel, waarin kleren worden tentoongesteld als museumstukken, werd dit jaar geopend in Londen.

storiesbeelden via & Other Stories

Over de zin en onzin van ambacht
Ingericht aan de hand van 7 clichés: de tentoonstelling Hand Made in het Boijmans, waarin vakmanschap, kunst, design, handgemaakt en zelfgemaakt naast elkaar worden gezet en de kijker zelf beslist wat hij ervan vindt. Een blog van Craftscurator!

handmadeHella Jongerius

Terug naar je roots
Bas van Wayenburg over de trends van winter 2013: alles draait dit winterseizoen om verbinding maken met elkaar, de natuur, de roots en jezelf. Terug naar de basis! Met een trendpresentatie laat hij zien hoe deze ontwikkeling zich vertaalt naar mannenmode.

mannenmode

The end of fashion?
In haar lezing over de modetrends voor het seizoen winter 14/15 sprak Edelkoort over de kleding industrie en 'Plan B, het laatste redmiddel'. Is this the end of fashion? Een prachtig artikel van Irene Vermeulen, Craftscurator.

bold


Dutch Design

Minimalistisch Pastoe
Naar aanleiding van de honderdste verjaardag van meubelmerk Pastoe werd in 2013 een tentoonstelling gehouden in de Kunsthal. Het resultaat was een geheel van historie, toekomst en een 'cross over' tussen kunstenaars, architecten en ontwerpers. Monique Tieleman bracht een bezoek en deed verslag!

pastoeKastsysteem 'Q-bus', een ontwerp van Cees Braakman uit 1965. Foto: Monique Tieleman

Highlights van Dutch Design Week
Monique en haar tips voor Dutch Design Week 2013! Booming artikel dat ons vlák voor DDW nog even op weg hielp met een geweldige planning. Dank Monique!

Agri-meets-DesignAgri meets Design: het Eetcafé

Eigentijds design in Rotterdam
Goh, een blog van Monique! :-) Zij bezocht 'Object', de jaarlijkse beurs voor eigentijds design, fashion, architectuur en beeldende kunst in het Nederlands Architectuurinstituut.

objectdoor beeldend kunstenaar Jolein Jeursen


Fotografie

Fotostyling Award 2013
Begin vorig jaar werd de Fotostyling Award 2013 van Akademie Vogue gehouden. Met de prijs wil het opleidingsinstituut fotostyling als volwaardige discipline binnen de fotografie stimuleren. Dannielle Lambinon won de Award met 'A beautiful feeling of loss'. 

Danielle-Lambinon-A-beautiful-feeling-of-loss'A beautiful feeling of loss' van Danielle Lambinon

Het beest in ons
Motorhunks, hipsters, echte gentlemen en natuurlijk de 'dogue'; in dit artikel vind je beren, panda's, struisvogels, apen, giraffen, olifanten... ! Dieren die in mode- en reclamefotografie menselijke eigenschappen hebben gekregen - ook wel antropomorfisme genoemd.

zoo-portraits-yago-partaldierenportretten van Yago Partal 


Retail

Prikkel de koopknop
Wat zijn de ingrediënten voor een goed retailconcept? Carin Frijters van CF Retail vertelt het in haar blog, naar aanleiding van haar boek 'Prikkel de Koopknop' en bijbehorende Mastercourse Retail.

archetypen-retail-2

Vintage, koffie en evenementen
Floor schreef over Harvest & Company, die met hun winkelconcept perfect aansluiten op de consumententrends. Ze verkopen bijzondere interieur- en lifestyleproducten, schenken uitstekende koffie en organiseren exposities en evenementen. 

harvest-and-company1abfoto's via http://blog.paulinaarcklin.nl

Wat we kunnen leren van Burberry
Burberry loopt voorop wat betreft innovatie, communicatie en technologie. Neem bijvoorbeeld hun modeshow in Picadilly Circus; de livestream werd door meer dan 1 miljoen kijkers in 185 landen bekeken. Carin Frijters vertelt wat we kunnen leren van dit luxe-merk.

ArtOfTrench 580 1

Over zakkende tarieven, warme acquisitie, schoenmakers en leesten
Bas van Wayenburg schreef over tarieven en acquisitie in crisistijd; hoe pakken Stylink-collega's het aan? Hoe komen zij aan nieuwe opdrachten? Heb ze hun tarieven aangepast? Gaan ze nieuwe diensten aanbieden?

aap noot acquisitie-1


Eco & Fair

De geitenwollensokken voorbij
Wie is die bewuste consument? Craftscurator Irene Vermeulen zocht het uit; zij deed voor het CBI een onderzoek naar de voorkeuren en het gedrag van de bewuste consument in de markt van woonaccessoires en interieur textiel.

l stylink-craftscurator-duurzaamdesign-artecnica

Van eeuwenoud ambacht tot 3D print
Kurk, hars, gegraveerd glas, geborduurde stoffen en een nieuwe fase voor gerecyclde materialen; Craftscurator spotte afgelopen jaar de trends 'raw', 'mash up' en 'elegant crafts' in Milaan.

stylink-craftscurator-milan2013-rawcrafts

Hout, bamboe en groen
Souraya Hassan van Binti Home schreef over de interieurtrends bamboe, hout, vergrijsde tinten en groen, die je veel zag in 2013. Een blog met een paar prachtige moodboards!

l touchofgreen1


DIY-trends

Dip dye, tie dye, ombre.. wat?
Wat zijn nou precies de verschillen tussen dip dye, tie dye en ombre? Petra van Huisraad&Zo legt het uit! Mét een aantal handige links naar websites waar staat hoe je het zelf kunt doen.

l dye-fabrics

Breien, haken, en nu ook... macramé!
Iedereen kent ze: de uil en plantenhangers van vroeger, maar die zijn écht niet zo hip als wat we tegenwoordig zien! Macramé is weer helemaal terug in beeld; bekijk in Floor's blog een aantal inspirerende voorbeelden van macramé in kleding, interieur en kunst!

hair-sculpture-art-joanne-petit-frereJoanne Petit-Frére's design project 'Tresse Agoche' (via www.tresse-agoche.com)


Back to school

Ook een aantal blogs over cursussen en workshops werden heel veel gelezen. Hieronder!

Je voelsprieten op scherp
Op de Trendacademy kun je, jawel, leren trendwatchen! Iedereen die zich wil verdiepen in wat trendwatchen is en hoe je het kunt inzetten voor je werk kon vorig jaar meedoen aan een cursus trendwatching op de ROZENBROOD Trendacademy. Dit jaar trouwens ook! Hou Stylink in de gaten voor updates.

Z

Mastercourse 'De winkel als theater'
Hoe je een onderscheidend retailconcept voor jouw winkel of formule creëert leer je in deze mastercourse van Carin Frijters - CF Retail. De cursus bestaat uit zeven workshops met als onderwerpen: Concept en Consument, Geluid, Geur, Retailtechnologie en Instore Communicatie, Licht, Kleur en Materiaal. Vorig jaar een groot succes en in februari dit jaar kun je weer meedoen!

Banner-Mastercourse-najaar-1

Workshop Artlantis
Bij VV3D kun je in één dag leren hoe je geweldige artist impressions maakt. Van een 'gewoon' SketchUp model maak je met Artlantis een nog realistischer beeld door o.a. zon, schaduw, kunstlicht en vegetatie toe te voegen. Binnenkort nieuwe data op Stylink!

vosvis

Duurzaam producten ontwikkelen én in de markt zetten
In oktober werd de training Fair & Green Design van Dutch Design in Development georganiseerd: Wil je samenwerken met producenten in ontwikkelingslanden en opkomende markten? Een eerlijk en duurzaam product ontwikkelen? Een eigen label in de markt zetten? Of wil je gewoon meer weten over kansen van fair en eco design in de Nederlandse en Europese markt? In maart gaat er weer een training van start!

ddid-ab

Creatieve workshops en cursussen
Nieuw op de site in 2013; een rubriek met creatieve workshops en cursussen van etalagehouders op Stylink. Leerbewerking, moodboards maken, bloggen, tuinontwerp, verftechnieken en nog veel meer creatiefs. Regelmatig nieuwe updates en data!

workshops