kleine fabriek: junior fashion parade

redactie  maandag 23 december 2013

Tijdens de wintereditie van kleine fabriek, 19 en 20 januari a.s. in Amsterdam RAI, zullen de mooiste bekende en nieuwe junior labels samen in een lange bonte 'fashion parade' door Hal 8 trekken. Het wordt alweer de 18e editie van de internationale kindervakbeurs, met de mooiste kindermerken uit verschillende landen en een zorgvuldig samengesteld programma vol inspiratie, trends en actuele tips & tricks voor ondernemers in junior fashion.

kleine-fabriek4

Kleine fabriek, georganiseerd door Modefabriek, is naast een beurs voor junior mode en lifestyle, een platform voor merken - bekend of beginnend, populair of exclusief - en professionals, en een ontmoetingsplek om inspiratie en vakkenis uit te wisselen.

Parade
Op kleine fabriek zijn zoals altijd veel nieuwe collecties te bewonderen. Nieuw deze keer is de manier waarop. Kleine fabriek zal twee maal per dag opgeschud worden door een uitbundige fashion show. Een lange stoet feestelijke modellen zal, vrolijk opgezweept door begeleidende muziek, een circa 20 minuten durende slingerroute afleggen over de beurs. De deelnemende merken stylen de modellen van top tot teen en kunnen daardoor hun nieuwe collecties extra sterk neerzetten. Samen met hun stand-presentatie laten ze in één opslag zien welk beeld ze voor ogen hebben.

kleine-fabriek3

Object+
Designartikelen voor de kinderkamer, accessoires en kado-artikelen doen het al jaren goed in de kindermode retail. En die trend lijkt nog lang niet gekeerd want het Object+ segment van kleine fabriek is als eerste (bijna) volgeboekt. Merken als Kuk, Aden + Anais, Dynamic Comfort, de lifestylecollectie van Imps & Elfs, Jellycat, Noeser, Esthex en My Little Baby Rock zijn deze editie van de partij. Het basic stand-concept in Object+ voor start ups en merken met kleine collecties zoals Hippy Skippy, Brulino en Donsje zal na een succesvolle introductie vorige editie, nu iets uitgebreid zijn.

kleine-fabriek5

Lezingen
Mode is per definitie dynamisch met ieder seizoen weer nieuwe inspirerende trends maar ook de fijne kneepjes van het vak veranderen razendsnel. Om deelnemers en bezoekers van kleine fabriek in twee dagen tijd up-to-speed te brengen met alle ontwikkelingen biedt kleine fabriek een uitgebreid programma met lezingen en trendpresentaties.

Ten opzichte van vorige editie worden deze winter nog meer sprekers over nog meer onderwerpen verwacht, zoals: trendwatcher en columniste Lieke Lamb die haar kijk op de meest actuele online ontwikkelingen zal delen, met name op het gebied van Social Media. Lonneke Reitsma, specialiste in online marketing, weet alles te vertellen over vindbaarheid op het web en de promotie van websites en webshops. Daarnaast geeft Suzanne Wartenbergh een lezing over Pinterest en hoe je dit slim kunt inzetten voor je (web)winkel, en presenteert Sanoma tips en tricks over 'PR in de media'.

Laat de winter maar komen!

kleine fabriek
19 en 20 januari 2014
Amsterdam RAI

www.kleinefabriek.nl 

kleine-fabriek2

beeldmateriaal via www.kleinefabriek.nl