De Wilde Markt: de natuur op je bord

redactie  maandag 30 september 2013

In het kader van het vijf weken durende World Food Festival in Rotterdam organiseert Talkin' Food op zondag 20 oktober a.s. De Wilde Markt; de eerste markt waar producten en ingrediënten niet gekweekt zijn, maar in het wild geraapt, geplukt, gejaagd en gevist.

wilde-markt-poster1

Wilde cocktails
Je vindt er wildgeplukte paddestoelen, kruiden, bessen, zaden, noten, bladgroenten, vruchten en oesters, mosselen, vissen, zeewieren, bieren, ciders en zouten. Jagers, slagers, vissers, rapers en chefs geven demo's over koken met wild en er zijn lezingen, muziek, discussies én cocktails op basis van wilde planten, bitters en stooksels.

ongewild droomNatasha's droom over De Wilde Markt (collage door Natasha Tastachova)

Onkruid
Natasha Tastachova, grafisch ontwerper, art director én auteur van het boek Ongewild helpt mee met de visuele communicatie en ontwierp de poster voor De Wilde Markt. "Alles wat je op deze markt vindt kan zo in mijn boek", zegt ze. Ongewild gaat over onkruid in voedsel, design en kunst en laat zien hoe lekker en veelzijdig onkruid is. Het bevat recepten en verhalen, kunst en tips met bijdragen van culinaire experts, illustratoren en kunstenaars.

Programma
Het programma van De Wilde Markt wordt binnenkort bekendgemaakt op www.talkinfood.nl en Stylink, maar blijft onder voorbehoud (want het is wild hè). Zie ook het event op Facebook voor updates en nieuwtjes. Meer informatie over het World Food Festival vind je hier.

Stylink is er bij! Kom je ook?

De Wilde Markt
zondag 20 oktober 2013
11-17 uur
Mini Mall, Raampoortstraat 30, Rotterdam