Visiting London Design Festival?

No22  dinsdag 10 september 2013

Wij hebben Dutch Design Week en Engeland heeft zijn 'London Design Festival'. Voortbordurend op Londen's bestaande activiteiten binnen design, wilden de organisatoren een jaarlijks terugkerend evenement neerzetten wat de creativiteit van de stad zou promoten en de grootste denkers, sprekers, ontwerpers en retailers naar de stad zou lokken. En dat is gelukt. Van 14 t/m 22 september vind je in deze wereldstad voor de 10e keer design op het hoogste niveau en kun je meer dan 300 projecten en evenementen bezoeken.

Visiting London Design Festival?

Ook hier is het lastig kiezen uit het grote aanbod. De site van Londen Design Festival geeft veel tips om een zo goed mogelijke planning te maken. Natuurlijk is 100% Design een event dat je niet mag missen. Daarnaast vind je op de site een 'insider guide'. Mensen uit de kern van de designwereld zijn gevraagd om voor dit jaar, recht uit het hart een top 10 te maken van 'places te see and be'. Als je niet weet wat te kiezen, is dat zeker een hele goede houvast. 

Visiting London Design Festival?
Het thema voor 100% Design dit jaar is 'creative balance'

Dezeen.com, één van de meest belangrijke websites op het gebied van design en architectuur op dit moment, helpt je ook je weg te vinden. Via hun 'World Design Guide' zie je, naast alle designactiviteiten in de hele wereld, ook de activiteiten tijdens de negen festivaldagen. 

Visiting London Design Festival?
De digitale kaart van London Design Festival 2012 op Dezeen.com

Op de site vind je, vanaf een aantal dagen voor de start van het evenement, ook een overzicht van projecten en tours die zijn aangemeld door internationaal opererende organisatoren zoals bijvoorbeeld CF Retail met de speciaal ontwikkelde Retail Inspiration Tours*. Zo stel je helemaal je eigen programma samen en stem je alles op elkaar af. 

*er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar voor de Retail Inspiratie Tour. Check www.cfretailadvies.nl voor meer informatie. 

Visiting London Design Festival?
Pitfield in Londen (via Pinterest)

Als ik alle programma's doorspit, krijg ik ook weer zin in 'onze eigen' Dutch Design Week . Maar we moeten nog even wachten, nog maar zes weken.  

Praat mee!
Ga jij dit jaar naar London? Breng ons dan op de hoogte van wat jou daar opviel! Gebruik #LDF13 op Twitter, Facebook en Instagram en Stylink maakt er een mooi Storify-verslag van. 

www.londondesignfestival.com