LaFutura 2013

redactie  woensdag 04 september 2013

Internationale bijeenkomst voor trendwatchers, futuristen en innovatiemanagers

Op 11 november a.s. komt in Amsterdam een internationaal gezelschap samen van professionele toekomstdenkers. De status van het nieuwe vakgebied dat deze professionals samenbrengt, en wat het de wereld te bieden heeft, wordt tijdens deze bijeenkomst door de deelnemers gezamenlijk in kaart gebracht. Trendwatching, futurologie en innovatie beslaan een terrein dat behoefte heeft aan een eigen idioom om internationale samenwerking en verdere professionalisering te versterken.

LaF home

LaFutura 2013 is de vierde bijeenkomst van het internationale netwerk, dat eerder samenkwam in Berlijn, New York en Helsinki. Het groeiende netwerk wil de status en potentie van de toekomstindustrie in kaart brengen en verenigt een nieuw vakgebied met invloeden uit diverse terreinen als sociologie, psychologie, technologie, marketing, communicatie en vormgeving. Het gaat dus niet alleen over fashion of hypes, maar vooral over het identificeren en duiden van maatschappelijke ontwikkelingen voor commerciële en maatschappelijke toepassingen. Toekomstdenken wordt steeds meer een beleids- en managementtool en instrument voor innovatie.

Future Navigator

Erica Bol doet promotieonderzoek naar de toepasbaarheid van trends en is mede-organisator van LaFutura 2013. "Steeds meer organisaties zien de potentie van toekomstonderzoek voor strategie en productontwikkeling. Door uitwisseling van kennis en ideeën kunnen we gezamenlijk werken aan verdere professionalisering van dit vakgebied." Die uitwisseling staat centraal bij LaFutura 2013, op 11 november in Amsterdam.

Pllek-2LaFutura 2013 vindt plaats in Pllek, Amsterdam, met prachtig uitzicht over het IJ

foto's via www.lafutura2013.com

LaFutura 2013
datum: 11 november 2013
locatie: Pllek in Amsterdam
kosten: tot 16 september geldt een vroegboektarief van € 245 excl. btw (vanaf 16 september betalen deelnemers € 295 excl. btw)
meer info en aanmeldingen: www.lafutura2013.com

Unconference LaFutura is toegankelijk voor mensen die bezig zijn met trends en de toekomst: trendwatchers en -analisten, futuristen, scenarioplanners, conceptdevelopers en innovatiemanagers. Ook Stylink zal aanwezig zijn bij LaFutura.