Kijkje in Kleine Fabriek

redactie  donderdag 11 juli 2013

Stylink was afgelopen maandag bij Kleine Fabriek; de halfjaarlijkse kinderkledingbeurs in de RAI, Amsterdam. De organisatie van Kleine Fabriek pakte met een rode loper, personeel in wit-rode dip dye shirts, indrukwekkende stands en een inhoudelijk programma met presentaties en lezingen flink uit om bezoekers te inspireren. De collecties zijn niet heel erg vernieuwend maar met veel vrolijke kleuren, fluor en army-invloeden niet minder in trek. Ondanks de wat lage opkomst (misschien door de tropische temperaturen?) was de sfeer vrolijk en optimistisch.

albababyDeens merk Albababy

Presentaties en lezingen
Naast bekende namen als Boss, Diesel, Molo kids, Little Marc Jacobs en Diesel waren o.a. de nieuwe merken So Twee by Miss Grant, Joe's Jeans, Little Pieces en Bikkembergs te zien. Voor het eerst was er een inhoudelijk programma dat meerdere keren per dag herhaald werd: een presentatie over onderzoek naar 'First-time Mums Buying Behaviour' van Sanoma Media, trend presentaties van Kid's Wear Magazine en een lezing van Modint over de ontwikkelingen op het gebied van e-commerce. In de HTNK Onedayshop konden bezoekers voor eigen gebruik shoppen, er waren 'starters-stands' gecreëerd in het Object+-gedeelte en er waren limited edition shirts, rompers, katoenen tassen en meer te koop met een opdruk van fashion-illustratoren – voor het goede doel!

anne-claire-petitde handgemaakte, gehaakte producten van Anne-Claire Petit

Japan represented
Door de relatieve rust op de beurs hadden de standhouders de tijd voor vaste contacten én om nieuwe contacten te leggen; ook met bloggers en pers. Volgens de organisatie waren er wel een stuk meer bezoekers uit het buitenland; er waren mensen uit België, Frankrijk, Duitsland en zelfs Japan. Met 6 kinderkledingbeurzen in één week is dat best bijzonder.

cowboysbeltkinderriemenlijn Cowboysbelt

In de dop
Kiki Poulisse is stylist, ontwerper en eigenaar van kindermerk In de dop en stond als starter in de HTNK Onedayshop. Ze ontwerpt t-shirts, buttons, tassen, schorten, koksmutsen, kussens en bekers die kinderen zelf kunnen inkleuren met neon textielstiften, en een lijn van t-shirts en accessoires met grafische prints. Hieronder een paar foto's van Kiki's ontwerpen. Kiki op Stylink

in-de-dop-bij-htnk-sory-store1

in-de-dop-bij-htnk-sory-store2

in-de-dop-bij-htnk-sory-store3

noe-en-zoe-bij-htnk-sory-storevrolijk vestje van Noé & Zoë

hectic-bij-htnk-story-storefairtrade kinderlabel Hektik

mausbird-bij-htnk-story-storemooie kleurencombinaties en handgetekende illustraties van Mausbird

kik-kidmutsjes van Kik-Kid

ewers-collectionwarme voetjes - Ewers Collection 

z8-newbornbabykleding van Z8 Newborn

claesensClaesen's

no-tomatoes No tomatoes, no jeans

little-piecesmode voor meisjes - Little Pieces

graphic-babygrafische prints van het nieuwe, Scandinavische merk Graphic Baby

new-zealand-auckland-juniorstand van New Zealand Auckland Junior

airforceAirforce kinderkleding

dushi-lifestyleDushi - kindermode en lifestyle

freds-world-by-green-cottonDeens merk Fred's World by Green Cotton

garcia-jeansGarcia Jeans hangt in de lucht

havaianasHavaianas voor kids

mijn-the-kids-fashion-labelkindermode van MIJN

jake-fischerJake Fischer

kiddimotohouten fietsjes van Kiddimoto

lief-lifestyleLief! Lifestyle