Op avontuur bij Bazar Bizar

No22  zaterdag 06 juli 2013

Het is zomer! In het hele land vind je dan ook volop festivals, feesten en markten waar je je weekenden mee kunt vullen. Stuk voor stuk leuke en gezellige evenementen die zorgen voor de broodnodige ontspanning en kostelijk vermaak. Inmiddels zijn er veel initiatieven die op elkaar lijken en beginnen de bekende festivals iets van hun glorie te verliezen door de grootsheid. Mensen gaan op zoek naar de kleinere, bijzondere evenementen die net even anders zijn en waar je nog lekker intiem nieuwe dingen kunt ontdekken. Wil jij ook iets nieuws? Dan heb ik deze leuke tip voor je: 13 juli Bazar Bizar in Rotterdam! (en het is nog gratis ook)    

Op avontuur bij Bazar Bizar
Zelfgemaakte bouwwerken zijn het toneel van kunst, performance en muziek (foto Hans Luijt)

Wat, waar en hoe

Op zaterdag 13 juli vindt rondom de Oude Kerk Charlois in Rotterdam voor de 6e keer kunstfestival Bazar Bizar plaats. Dit keer wordt het evenement omgetoverd van kunstmarkt naar marktkunst. Een wondere wereld van bijzondere bouwwerken vol muziek, kunst en performance. Geen lange rijen met kraampjes maar zelfgetimmerde huisjes, kartonnen kiosken, omgebouwde caravans en nog veel meer buitengewone bouwsels. Hierin showen en verkopen kunstenaars en verzamelaars uit allerlei disciplines hun excentrieke verzamelingen en bijzondere objecten en vertonen artiesten hun kunsten.        

Op avontuur bij Bazar Bizar
Wint deze grafisch vormgever de 'Miss Print' verkiezing? (foto Alina Parigger)

Swingen en genieten

Jong en oud kan tijdens het festival genieten van muziek, theater en natuurlijk lekker eten! d'Buster serveert vanuit een Engelse dubbeldekker heerlijke hapjes en exotische drankjes. Er klinken klanken van Franse chansons, Spaanse flamenco en bluegrass maar kan je ook skanken op ska en heerlijk swingen op de beats van de DJ's. Wil je nog af van oude spullen? Neem ze mee naar de 'Oude Spullen Bingo' of beoordeel het werk van grafisch kunstenaars tijdens de 'Miss Print' verkiezing. En zo zijn er nog veel meer acts.    

Kom 13 juli naar Rotterdam en ontdek dit unieke festival!    

Tijd en plaats

Bazar Bizar festival
Zaterdag 13 juli 2013
13:00 tot 21:00 uur
Gratis toegang!

Charloisse Kerksingel
Rotterdam, Oud Charlois
Google maps: http://bit.ly/XrDixf

Enkele namen van bands: Craig Sutton (UK) (cross-over flamenco), MAASK (stemkunstenaar & beatboxer), Tess et les Moutons Magnifiques (Franse chansons). Op de website vind je alle informatie. Like Facebook en laat van te voren weten dat je komt, je maakt dan kans op een goodiebag vol kunst!