Doe-het-zelf-loods iFabrica

redactie  dinsdag 25 juni 2013

In Amsterdam-Noord opent 28 juni iFabrica: een grote commerciële werkplaats van 1500 m2 waar iedereen kan gaan máken; met lasercutters, 3D-printers en vele andere productieapparaten. Ambacht is hot en terecht; shoppen is leuk maar het is veel leuker om zelf producten te maken of op te knappen!

ifabrica-open-dagen

iFabrica is de eerste gelegenheid in Nederland waar particulieren en kleine ondernemers zelf aan de knoppen kunnen zitten. Het concept haakt in op een trend die in Amerika al langer gaande is; de zogeheten maker movement laat zien dat en hoe iedereen zelf een producent kan worden. De Amsterdamse vestiging is de eerste van mogelijk meerdere vestigingen.

ifabrica-3d-printers3D-printers bij iFabrica

De loods is ingericht met specialistische hoeken voor bewerking van hout, textiel en metaal: houtfrees, plasma- en lasersnijders, 3D printers, lasapparatuur, draaibanken, straal-spuit cabines, naaimachines en heel veel standaard handgereedschap. Er worden cursussen gegeven om met de apparatuur om te gaan en workshops om je kennis te vergroten ten aanzien van specifieke bewerkingen of processen. In het iFabrica Cafe wordt goede koffie geserveerd en de keuken is dagelijks open van 16:00 - 20:00 uur.

Ifabrica-plattegrondplattegrond

iFabrica is een community van zzp'ers, kleine zelfstandigen, creatieven en hobbyisten, studenten en anderen die graag iets willen creëren. Als je lid bent heb je niet alleen de beschikking over machines en gereedschappen, maar ook over een enorme diversiteit aan andere makers om je heen. Als je vastloopt in de ontwikkeling van je product kun je een andere Maker vragen hoe hij jouw probleem zou oplossen. Er is genoeg kennis en kunde aanwezig, ook vanuit de iFabrica Crew die altijd aanwezig is.

iFabrica is alleen voor leden en kost €150 per maand of €1450 per jaar. Daarnaast is er een dagpas €55, maandpas €175 en 10-dagenpas €400. Aanstaande vrijdag en zaterdag 28 en 29 juni kun je een kijkje komen nemen tijdens de open dagen.

ifabrica-locatie2locatie: aan het IJ in Amsterdam-Noord

beeldmateriaal via iFabrica

iFabrica - Amsterdam
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
www.ifabrica.nl