Allemaal beestjes

Stylink ziet ze vliegen!

redactie  maandag 24 juni 2013

Ze prikken, zoemen en zitten op je boterham: bugs! Er zijn zo'n 30 miljoen soorten insecten op de aardbol en het is soms moeilijk te geloven dat ze meer doen dan je nachtrust ruïneren. Behalve dat elke soort zijn eigen functie heeft in het ecosysteem, zitten ze vol proteïnen én zijn ze een grote inspiratie voor veel ontwerpers. Je ziet insecten terug in interieur, design, dessin en mode. Neem ze onder de loep en je ziet in die creepy beestjes prachtige, intense kleuren en complexe vormen en patronen. Ter inspiratie!

PARISTEXAS
Een fashion store met designerproducten van internationale, underground brands die exclusief voor de store ontwerpen. Helaas heeft de winkel in 2011 zijn deuren gesloten. PARISTEXAS had een simpel en strak logotype met flexibele kleuren die meeveranderen met de collecties en een winkelvloer met muziekinstrumenten en insecten.

paristexasParisTexas fashion store

Laurent Seroussi
Fotograaf en grafisch ontwerper Laurent Seroussi combineerde vrouwelijk schoon met fascinerende, symmetrische insectenlichamen in zijn project 'Fantastical Insect Women'. Weer een prachtig voorbeeld van atropomorfisme!

laurent-seroussi'Fantastical Insect Women' van Laurent Seroussi

kari von weningdoor metaal-beeldhouwer Kari von Wening 

NymphNymph Lamp van site specific design

Krisztina Balla
Voor haar thesis project 'Beetlebeat' maakte Krisztina een collectie interieurtextiel geïnspireerd op insecten, met het doel om het negatieve beeld van insecten te veranderen. Voor haar dessins gebruikte ze - om herkenbaar te blijven - de mot. 

balla-krizstina'Beetlebeat' interior textile collection van Krisztina Balla

Junk Bugs
Deze insecten zijn gemaakt van gevonden voorwerpen. Zonder lijm of schroeven zijn ze in elkaar gepuzzeld en daarom erg fragiel en - door de vreemde voorwerpen die worden gebruikt – sommige zelfs gevaarlijk! Een soort exotisch, decoratief huisdier waar je niet mee moet knuffelen. Wie ze heeft gemaakt weten we helaas niet, maar we hebben ze gevonden op ianclaridge.net.

found-bug-combiJunk Bugs

hans-daalder-wandkapstok-bug-zwart-spinder-design-steal-the-room-3Spinder Design Tick Wandkapstok ontworpen door Hans Daalder

igor-iwanowicz-combi

↑↓ fantastische macrofotografie van insecten door Igor Iwanowicz (afbeeldingen via www.acidcow.com)

igor

Mister Finch
Garen, textiel en papier worden aan elkaar genaaid en vermaakt tot sprookjesachtige dieren en insecten. Finch maakt alles met de hand en haalt zijn inspiratie uit de natuur en uit Britse folklore.

Mr-Finch1

Mr-Finch2

Mr-Finch3textielkunst van Mr. Finch


oligo-lamp-mademoiselle-filou-2

↑↓ Mademoiselle Filou lampjes van Oligo, ontworpen door Siggi Bussinger (beeldmateriaal via www.trendir.com)

oligo-lamp-mademoiselle-filou-1

Co & More
Met de Pop-Ups van Co & More kun je enge schaduwspelletjes spelen :-)

pop-upPop-Up van Co & More - te verkrijgen via Etsy

Insects-spider-flies-centipedes-ball-style-by-VintageConfectionsinsectenlollies van VinytageConfections; verkrijgbaar via Etsy

jessica harrisonFlylashes: wimperextensies van vliegenpoten van Jessica Harrison. Iew! (afbeelding via www.lostateminor.com)

Johan Bruninx
Johan studeerde af van de Design Academy in Eindhoven in 2007. Hij staat als ontwerper bekend om zijn 'mashups'; hij combineert zowel oud met nieuw, materiaal met techniek als design met kunst en transformeert verloren objecten in iets waardevols.

johan-bruninxOntwerpen van Johan Bruninx

Studio Job
Job Smeets studeerde aan de Design Academy Eindhoven en richtte zijn Studio Job op in 1998. De Rode Insecten theedoek van Studio Job is geweven in het Textielmuseum in Tilburg.

studio-job-insect-tea-towel-red

Rode Insecten theedoek van Studio Job (afbeelding via www.brilexpert.nl)

catherinereese-etsySchoteltjes van keramiek van Catherine Reece (via Etsy)

supreme-vans
creepy Vans (afbeelding via www.freshnessmag.com)

Insect Hotel
Londen wilde een plek creëeren om de zes-voetige inwoners van de stad te verzorgen en beschermen en organiseerde de "Beyond the Hive" wedstrijd voor architecten. De winnaar, firma Arup, ontworp een 'bug-hotel'. Bijen, kevers, vlinders en motten worden hier op 5-sterren niveau in de watten gelegd.

insect-hotelLondens Insect Hotel (afbeelding via www.detail-online.com)

bugs-etalage-zaraVliegen in de etalage van Zara Rotterdam (afbeelding via www.reinierdejong.wordpress.com)

CLAIRE-MOYNIHANvan textielkunstenares Claire Moynihan

Sergio Ragalzi
Designer Sergio Ragalzi ontwierp La Mosca Bianca (de witte vlieg): een serie tafels van geverfd metaal, geïnspireerd door vliegen.

la mosca bianca'La Mosca Bianca' van Sergio Ragalzi - (afbeeldingen via DesignDesign Blog)

Color-Sets-Beetle-Chart-Alyssa NassnerBeetle Chart van Alyssa Nassner (afbeelding via Pinterest)

lobsterchairLobster Chair van Lund en Paarmann (afbeelding via www.notcot.com)

Mike Libby
In zijn Insect Lab creëert Mike Libby 'cyborgs' door insecten te combineren met antieke onderdelen van tiepmachines, naaimachines en horloges.

mike-libbyontwerpen van Mike Libby

mimic

Mimic Chair en Lycia van Site Specific Design

Christopher Marley
Deze fascinerende mozaïken van insecten zijn het werk van Cristopher Marley. In zijn collectie vind je insecten, fossielen, kristallen en veren. Hij werkt al 15 jaar samen met vissers, mijnwerkers en paleontologen over de hele wereld die de insecten en objecten voor hem verzamelen.

christopher-marley'Pheromone' van Christopher Marley

 

tzuriguetaHandtas van Tzuri Gueta (afbeelding via Pinterest)

Kinderlegging van Spruithandgemaakte en gezeefdrukte kinderlegging van het Letse label ZIB*, te koop bij Spruit Kinderkleding

Heb je andere mooie voorbeelden van beestjes in design, dessin, interieur, mode? Mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Bewaren