Trendseminar AW 14/15

redactie  woensdag 29 mei 2013

Christine Boland presenteert op dinsdag 25 juni een trendseminar over lifestyle, color en fashiontrends van het winterseizoen 14/15.

trendseminar aw 14-15

Naast Christine Boland belicht ook Tony Bannister – SCOUT – de trends van dat seizoen. Bas van Wayenburg zal voor Stylink verslag doen van het seminar.

"In 2013 zien we langzamerhand de contouren verschijnen van een 'nieuwe wereld'. Waar we voor kort nog spraken over verschillende lagen en dimensies, zullen we zien dat de grenzen aan het vervagen zijn," aldus Boland. In 2014 zien we deze ontwikkelingen weerspiegeld in fashion & design.

Programma:

  • 12:00 registratie en ontvangst met lunch
  • 12:45 opening door Maureen Reulink
  • 12:50 presentatie Christine Boland - Trends AW 14/15

In de presentatie 'Biotopian Trialogue, a new language for fashion and design' spreekt Christine Boland over de belangrijkste design en womenswear fashion trends van het winterseizoen 2014/2015 en geeft zij aanknopingspunten voor verdere ontwikkeling naar een eigen collectie of concept. Vijf grote trends bieden een inspirerend uitgangspunt voor nieuwe silhouetten, stoffen, stofbewerkingen, details, dessins en prachtige color-keys. Ook wordt duidelijk hoe fashion ingebed is in bredere trends en hand in hand gaat met ontwikkelingen in food, retail, architectuur en interieurdesign.

  • 14:00 presentatie Christine Boland – Colors SS 2014

Christine Boland geeft in het kort haar visie op de toonaangevende kleuren en het kleurgebruik voor het zomerseizoen 2014. Vanuit een overzichtelijk concept, bestaande uit vijf kleurthema's, wordt het kleurgevoel van het seizoen op een bijzondere manier neergezet en in inspirerende color-keys uitgewerkt.

  • 14:15 Pauze
  • 14:30 Presentatie Tony Bannister – Trends & Colors AW 14/15

Tony Bannister zal zowel menswear, womenswear als casualwear laten zien. Zijn presentatie 'Identity' is een mix van lifestyle trends, de 'mood' van de straat en key items uit de fashion shows. Het eerste gedeelte is een audiovisual die de essentie van het seizoen voor Men & Women weergeeft. In het tweede gedeelte gaat hij specifiek in op de belangrijkste trends in casualwear (kleuren, silhouetten, styling, key-items en accessoires).

  • 16:00 afsluiting van het officiële gedeelte


Je kunt je aanmelden via Appletizer. De entreeprijs is € 250,00 per persoon (excl. BTW).

Locatie:
Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 181 B
1019 HC AMSTERDAM

biotopian perspectives


christine-boland1Christine Boland
is al ruim twintig jaar actief als trendanalist en consultant voor de mode-, media- en retailwereld. Ze geeft lezingen over langlopende consumententrends, modetrends en Mindsets® en is nationaal en internationaal een veelgevraagd spreker. Daarnaast werkt ze als coach voor bedrijven, waarbij ze adviseert in conceptontwikkeling en herpositionering. Ze schrijft voor de vakbladen Textilia en Retailtrends en publiceert twee keer per jaar trendprognose boeken. www.christineboland.nl.

Tony-BannisterTony Bannister is trendforecaster en art-director en inmiddels al ruim 20 jaar werkzaam in de fashion en designindustrie. Zijn presentaties kenmerken zich door een combinatie van een wereldwijd marktinzicht en creativiteit om te komen tot bewezen prognoses. De informatie van Scout is verfrissend, pragmatisch en sluit perfect aan bij de behoefte van veel Nederlandse fashion professionals. www.scout.com.au.


Beeldmateriaal via Christine Boland