Danielle Lambinon wint Akademie Vogue Award Fotostyling

redactie  woensdag 29 mei 2013

Zaterdag 25 mei zijn de winnaars bekendgemaakt van de Akademie Vogue Award Fotostyling 2013. Danielle Lambinon is met 'A beautiful feeling of loss' winnaar van de eerste prijs. Anna den Drijver won de tweede prijs. Beide studenten volgen een opleiding aan de Fotoacademie Amsterdam.

Danielle Lambinon A beautiful feeling of loss
'A beautiful feeling of loss' van Danielle Lambinon

De tweejaarlijkse prijs is in Nederland de enige wedstrijd op het gebied van fotostyling. Met de prijs wil Akademie Vogue fotostyling als volwaardige discipline binnen de fotografie stimuleren. Er waren dit jaar 65 inzendingen. Deelnemers kregen de opdracht om voor een fictief kunstboek getiteld 'Ground-breaking Fairytales' een stilleven en een foto met model(len) te maken.

Danielle Lambinon
meer werk van Danielle Lambinon

Houvast, inspiratie en stabiliteit
In de visie van fotografe Danielle Lambinon kent de verbeelding geen grenzen. "Juist in de huidige tijd van financiële onzekerheid zoeken mensen naar houvast, inspiratie en een stabiele toekomst. Terug naar de natuur, de schoonheid en de magie van het oerbos. De kracht en eeuwigheid die dit uitstraalt is een troost in moeilijke tijden."

Anna den Drijver AVAF

↑↓ werk van tweedeprijswinnaar Anna den Drijver

Anna den Drijver AVAF

Beeldmateriaal via www.akademievogue.nl

Don't stay here
De jury van de Akademie Vogue Award Fotostyling 2013 bestond uit de fotografen Hans Withoos en Jasper Abels (winnaar van de prijs in 2011), styliste Jantine de Vroome en galeriehouder Eduard Planting (tevens hoofdcurator van het FotoFestival Naarden). Juryvoorzitter Eduard Planting: "Dit jaar heeft de jury met name gekeken naar het opzoeken van de grenzen van de opdracht; passend bij het thema van het FotoFestival Naarden: 'Don't Stay Here'. De beide prijswinnaars hebben op creatieve wijze hun interpretatie en visie gegeven op de actuele interieur- en modetrends."

Tijdens het FotoFestival Naarden zijn de beste 20 inzendingen van de fotostylingprijs nog tot en met 23 juni a.s. te zien in galerie Pouloeuff, een platform en broedplaats voor jong artistiek talent.

Over Akademie Vogue
Akademie Vogue, gevestigd in Amsterdam, is een particulier opleidingsinstituut met een rijke traditie van 70 jaar. Akademie Vogue biedt praktijkgerichte opleidingen en cursussen op het gebied van styling en vormgeving. Het modulair studieprogramma van de HBO-opleiding richt zich met name op mode, interieur, media en theater. www.akademievogue.nl - zie ook het interview met de Joke Veeze, de directeur van Akademie Vogue die de dag voor de prijsuitreiking overleed.