Design District 2013

redactie  woensdag 22 mei 2013

Meubilair, verlichting, materialen, vloeren, sanitai en textiel; tijdens Design District laten 140 deelnemers verspreid over 6.000 m2 beursvloer nieuw en inspirerend interieurdesign zien. Tijdens het 3-daagse vakevenement op 6, 7 en 8 juni staan grote namen als Thonet, Frits Hansen, Foscarini en Moroso naast startende ondernemers en jonge ontwerpers.

design district

De 11e editie vindt, net als vorig jaar, plaats in Taets, op het Hembrugterrein in Zaandam. De zwart geschilderde, oude fabriekshal geeft een bijzondere uitstraling aan de presentaties van de deelnemers; ontwerpers, fabrikanten, agenten en importeurs. Het evenement is een prima gelegenheid om nieuwe ontwerpen te bekijken én om te netwerken met anderen uit de branche.

design district

Klim in een oud legervoertuig en verken het terrein! Tijdens Design District kun je je om het uur aansluiten bij een rondleiding over het (doorgaans niet toegankelijke) 42 hectare grote terrein van de oude munitiefabriek. De architectuurroute voert door het bosrijke gebied langs een deel van de 125 industriële gebouwen. Er wordt uitleg gegeven over bouwperioden en -stijlen en over de functies van de industriële en monumentale gebouwen.

design-district3

Het Hembrugterrein staat helemaal in het teken van kunst en design. Naast Design District opent ook de kunstbeurs ARTzaanstad deze dagen hun deuren. Met werken van o.a. Klaas Gubbels, Kamagurka, Giovanni Dalessi en Jeroen Henneman, maar ook lezingen, muzikale optredens en debatten. Op vertoon van je Design District ticket is de toegang gratis. Meer info vind je op de website.

Via het Off Site programma van Design District kun je ook andere bijgelegen locaties bezoeken. MINI's met chauffeur brengen je gratis heen en terug - op eigen gelegenheid mag natuurlijk ook. Bekijk hier het huidige Off Site programma.

design-district4

Het volledige programma van Design District en meer informatie zijn te vinden op www.designdistrict.nl. Donderdag en vrijdag zijn uitsluitend toegankelijk voor vakpubliek, zaterdag is iedereen welkom. Toegang aan de deur is € 20, als je je vooraf registreert betaal je € 10 aan de kassa.

TAETS in Zaandam ligt op 10 minuten van Amsterdam, is goed bereikbaar en parkeren is gratis! Ga je met het OV? Vanaf station Zaandam rijden er om het kwartier gratis pendelbussen. En op zaterdag vaart er zelfs een boot vanaf Amsterdam Centraal. Hier vind je routebeschrijvingen en ov-informatie.

Monique Tieleman zal verslag doen voor Stylink, ook live! Volg Stylink via Twitter: @stylink

design-district5

design-district6

design-district7

design-district8

Alle foto's via Design District