Stylink Tour: Pastoe en Gaultier in de Kunsthal

Fashion, design en interieur: dit mag je niet missen!

redactie  maandag 15 april 2013

Speciaal voor Stylink: rondleiding en ontvangst in de Kunsthal waar de exposities 'the fashion world from Jean Paul Gaultier' en 'Like Pastoe' te zien zijn.

kunsthal-facebook-header

We verzamelen donderdagmiddag 2 mei in het Kunsthalcafé waarna het jubilerende Pastoe ons rondleidt door hun tentoonstelling. Maaike Gottschal van Textielfabrique vertelt ons de ins and outs bij de schitterende ontwerpen van modekoning Gaultier. Hierna is het mogelijk om even op eigen gelegenheid de Kunsthal verder te bekijken. Ter afsluiting bied Remco van der Voort, directeur UMS Pastoe, en de 100 jarige Pastoe ons in het Kunsthalcafé een drankje aan.

Programma donderdag 2 mei

  • 14.30 uur verzamelen Kunsthalcafé
  • 15.00-15-45 uur rondleiding expositie 'Like Pastoe'
  • 15.45-16.30 uur expositie 'the fashion world of Jean Paul Gaultier'
  • 16.30- 17.00 uur vrije bezichtiging
  • 17.00-18.00 uur borrel Kunsthalcafé (op kosten van Pastoe)

Kosten: € 10,50 per persoon inclusief koffie/thee bij aankomst, rondleiding door Pastoe, rondleiding door Maaike Gottschal en een drankje na afloop.

Let op: als je een kaartje koopt wordt gevraagd een hokje aan te vinken zodatwe contact met je op kunnen nemen; dit omdat wij van te voren nog een mail uitsturen met informatie, en een deelnemerslijst maken. We verzoeken je daarom vriendelijk om dit aan te vinken (anders worden je naam en mailadres niet aan ons doorgegeven). Bedankt!

Like Pastoe
De tentoonstelling Like Pastoe toont de omvangrijke geschiedenis van het meubelmerk en geeft een overzicht van de unieke samenwerkingen tussen Pastoe en diverse architecten, kunstenaars en ontwerpers. De tentoonstelling is opgezet rondom de thema's: ARCHIEVEN, OMGEVINGEN en VISIES. Krijn de Koning brengt in het thema ARCHIEVEN de ontwerpgeschiedenis van Pastoe met bijzondere ontwerpen, advertentiemateriaal, schetsen, foto's en beurspresentaties in beeld. Binnen het onderdeel OMGEVINGEN projecteert Anne Holtrop Pastoe's visie op de architectonische ruimte. In VISIES wordt het zoeken naar nieuwe perspectieven voor productontwikkeling belicht.


The Fashion World of Jean Paul Gaultier
From the Sidewalk to the Catwalk
Gaultier is met zijn creaties en cutting-edge designs beeldbepalend in de mode van de afgelopen 35 jaar tot nu. Deze eerste internationale tentoonstelling van deze gevierde en befaamde Franse couturier geeft een spectaculair overzicht van zijn uitgebreide oeuvre. De tentoonstelling markeert het 35-jarig bestaan van zijn modelijn en is tot stand gekomen dankzij een internationale samenwerking tussen het Montreal Museum of Fine Arts, Maison Jean Paul Gaultier in Parijs en de Kunsthal Rotterdam. In een wervelend tentoonstellingsontwerp komt de wereld van Gaultier tot leven.