de cactus weer terug van weggeweest

Woonschrift  dinsdag 02 april 2013

de cactus door de jaren heen
In de jaren zeventig was de cactus uitermate populair, ook ons huis stond er vol mee. Door nieuwe trends en nieuwe plantensoorten werd de cactus naar de achtergrond verdreven en werd de cactus op de vensterbank ineens “truttig”.

 

de cactus weer terug van weggeweest
cactussen

In de jaren tachtig zag je dus veel minder cactussen en pas halverwege de jaren negentig zag je ze weer verschijnen. De cactus kreeg ook zelfs buiten een mooie pot en een plaatsje in de tuin.

de cactus weer terug van weggeweest
beeld via designfiles

nieuwe trend
Inmiddels is de cactus weer helemaal terug. Je zag ze langzaam verschijnen in de trendbeelden van o.a. PersCentrumWonen. Je ziet de cactus aleen of met verschillende cactussoorten bij elkaar. Het is inmiddels verre van oubollig, een grote cactus is zelfs een blikvanger geworden.

De tuincentra staan er vol mee en er staan ook overal ideetjes om zelf cactussen te breien of te haken. Hou je niet van een levende cactus dan zijn er allemaal cactus-grapjes te vinden in kussens en poefen.

Ik word wel vrolijk van al die bloeiende cactussen en het grootste voordeel is wel dat ze eenvoudig in het onderhoud zijn. Een cactus is niet makkelijk stuk te krijgen, dus het moet zelfs mij lukken om een cactustuintje te onderhouden.

de cactus weer terug van weggeweest
via het woonschrift

cactus in je interieur
Wil je eens zien hoe de cactus gebruikt kan worden in huis, welke leuke items er op de markt zijn en hoe je zelf een exemplaar kunt craften? Kijk dan eens op mijn blog voor inspiratie.

de cactus weer terug van weggeweest
via eco popup store