Food Film Festival - 22-24 maart in Amsterdam

redactie  donderdag 28 februari 2013

Groter, beter en lekkerder - de derde editie van het Food Film Festival is véél meer dan filmpjes kijken. Op 22, 23 en 24 maart kun je naast het uitgebreide filmprogramma bekijken, ook deelnemen aan workshops, debatten en talkshows, de speciale markt bezoeken en in het eigen restaurant eten. Naast de festivallocatie Studio/K in Amsterdam breidt het festival dit jaar uit met een tweede locatie in de buurt: Filmtheater Kriterion. Om kennis op te doen over goed voedsel, samen te eten, te koken en te feesten. Het Food Film Festival is een initiatief van de Youth Food Movement (YFM), een beweging die mensen wil inspireren om bewuste keuzes te maken over wat er op hun bord belandt.

food film festival

Films
Deze editie heeft weer een selectie van documentaires en speelfilms, classics en dit jaar een programma van fantastische korte films. Afkomstig van over de hele wereld, met vele premières en Q&A-sessies met filmmakers.

Workshops
Het Food Film Festival hoopt dat mensen meer zelf gaan koken en genieten van goed eten. Dat gaat beter als je weet waar je eten vandaan komt en hoe je het klaarmaakt. Meer kennis over de herkomst en bereiding van eten leidt zo tot een beter voedselsysteem. Er is veel te zien tijdens de exclusieve workshops met bekende chefs.

lekker-koken

Events
Het Food FIlm Festival organiseert verschillende debatten, lezingen en andere events. Deze zijn allemaal gratis, want de initiatiefnemers vinden het belangrijk dat iedereen betrokken wordt bij het huidige voedselsysteem.

De FFF markt
Op zaterdag en zondag wordt het Timorplein omgedoopt tot ambachtelijke markt. Deze markt is een podium voor boeren, traiteurs, bakkers, slagers, kaasmakers en worstendraaiers die één heel belangrijk ding gemeen hebben: een bijzonder verhaal. Dat verhaal willen ze je heel graag vertellen. Maak kennis met de meest uiteenlopende met liefde gemaakte producten én hun makers. Stuk voor stuk dragen zij hun steentje bij aan een beter voedselsysteem. Zij vinden het belangrijk om mensen uit de stad te verbinden met de makers van (hun) eten.

festivalmarkt

Peas of Art
Kunst en design zijn bij uitstek geschikt om ons een bredere kijk te geven op wat er in de samenleving gebeurt. Kunstenaars en ontwerpers bedenken vaak de meest mooie en creatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen. Zo ook op het gebied van voedsel. Een onmisbaar onderdeel voor een festival dat een kijkje wil geven in de toekomst van ons voedselsysteem.

Food
Eten speelt de hoofdrol op het Food Film Festival. Er is een bijzondere samenwerking met Restaurant Bridges dat gevestigd is in hotel The Grand in Amsterdam. Joris Bijdendijk, sinds kort Executive Chef van Bridges, stelt in overleg met het festival en prachtig menu samen van duurzame gerechten die deels afkomstig zijn van de Bridges menukaart. Het resultaat is een driegangen-menu van zoveel mogelijk lokale, eerlijke en seizoensingrediënten.

72

Het volledige programma is te vinden op de website: www.foodfilmfestival.nl
Tickets voor de films kun je daar ook online bestellen.