Food: het ideale plaatje & ongewild voedsel

tastachova concept&creatie  maandag 18 februari 2013

Inmiddels weet iedereen hoe onze kijk op schoonheid en mode beïnvloed is door de media. Dat hetzelfde geldt voor hoe we tegen ons voedsel aankijken is minder bekend. Feit is dat er véél meer variatie is in voeding dan wat we te zien krijgen bij de supermarkt. Groenten die niet in het plaatje passen (of in het "gaatje": ze moeten ook aan bepaalde eisen van grootte voldoen) worden doorgedraaid of niet eens geoogst. Als consument moet je letten op houdbaarheidsdatums en word je gewaarschuwd voor etenswaren met een plekje. 

cover

We kunnen opnieuw leren kijken naar ons eten. Dat geldt voor restjes, voor "lelijk", afwijkend gevormd en afgeprijsd eten. Zouden we ook anders kunnen gaan denken over orgaanvlees?

OF 01

Al dat onbekende en ongewilde eten speelt de hoofdrol in mijn nieuwe boek, dat ik ga maken na Ongewild, over de natuur in je keuken. Naast recepten wil ik in het boek ook verhalen, tips en kunst over afgeschreven voedsel opnemen. En daar kun jij me bij helpen!

Doe je mee?
Daarom ben ik op zoek naar mensen die mee willen werken. Hoe meer verschillende mensen uit diverse branches bij betrokken zijn hoe interessanter het verhaal gaat worden. Wat doe jij met afgeprijsde artikelen, afgekeurde groente/fruit, overvolle koelkasten en oud brood? Je kunt contact met me opnemen via Facebook of twitter; op Pinterest hou ik natuurlijk alvast een inspiratieboard bij voor dit nieuwe project. Hieronder alvast een voorproefje van de look&feel van het boek.

Ik hoor graag van je! 

OF 03

OF 04

OF 05


OF 06

OF 07

OF 12