Fashion bij Foam: expo en boek The Sartorialist

redactie  woensdag 09 januari 2013

Op donderdag 10 januari 2013 opent &Foam met Fashion &Foam: een unieke combinatie tussen fotografie en mode. Voor deze editie presenteert &Foam het project MOAM waarin grote namen en aanstormend talent op het gebied van fotografie en design in één tentoonstelling samenkomen. Uitgangspunt zijn hierbij iconische foto's van Anton Corbijn, Erwin Olaf en Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin.

Verder vindt op 22 januari een feestelijke boeklancering plaats van Closer, het nieuwste boek van modeblogger Scott Schuman, beter bekend als The Sartorialist, die hierbij persoonlijk aanwezig is. 

moam-foamMOAM

Martijn Nekoui selecteerde voor de tentoonstelling MOAM van drie gerenommeerde Nederlandse fotografen (Anton Corbijn, Erwin Olaf en het fotografenduo Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin) één iconisch beeld. Vijftien talentvolle Nederlandse modefotografen werden daarnaast gekoppeld aan een modeontwerper en reageerden op dit iconische beeld met nieuw werk: vijf duo's reageren op Corbijn, vijf op Olaf en vijf op Van Lamsweerde & Matadin. Zo ontstaan er niet alleen vijftien inspirerende en creatieve combinaties maar ook telkens vijf verschillende interpretaties van één en dezelfde foto. Naast de foto's worden ook een aantal unieke modeontwerpen getoond.

Boeklancering en signeersessie The Sartorialist

Op dinsdag 22 januari vanaf 17.30 uur vindt in &Foam de feestelijke boeklancering plaats van Closer, het nieuwe boek van Scott Schuman. Schuman, beter bekend als The Sartorialist, verwierf de afgelopen jaren grote bekendheid met zijn modeblog, waarop hij mensen met een unieke eigen stijl vastlegt.

the satorialist - boeklancering en signeersessie in Nederland

Schuman geldt inmiddels als één van de meest vooraanstaande en invloedrijke modebloggers ter wereld. Speciaal voor de lancering van Closer komt hij naar &Foam, waar hij het boek zal signeren en waar ook de limited edition van het boek (een deluxe editie in slipcase) te koop aangeboden zal worden.

Fashion &Foam loopt van donderdag 10 januari t/m zondag 17 maart 2013.

&Foam
&Foam biedt een ruim assortiment aan bijzondere (vintage)fotografieboeken, limited edition prints, (maga)zines, posters, kaarten en gifts. Ieder kwartaal werkt &Foam samen met nieuwe partners op het snijvlak van mode, muziek, design, film en andere media. Begin 2012 startte &Foam met Fashion &Foam, opgevolgd door Music &Foam, Design &Foam en Film &Foam.

&Foam
Vijzelstraat 78
1017 HL Amsterdam
www.foam.org/andfoam