Man in rok. Ehhh...

Wai Men Chim  maandag 11 januari 2010

Daar zit ik dan eind december in de bus van Purmerend naar Amsterdam op weg naar de redactie. Om de tijd een beetje door te komen pak ik de Spits erbij en blader ik er doorheen. Met grote letters staat er bovenaan "Entertainment", maar mijn ogen vallen niet op de halve pagina foto van Chantal Janzen. Nope, mijn ogen vallen op het mannelijk model in een rok! De kop van dat artikel luidt "Een rok voor de man". 

De rok die in 2010 in de mannencollectie van H&M komt staat er niet alleen voor. Er komt in die mannencollectie namelijk ook de harembroek. Een broek met als kenmerk het laaghangend kruis die door menig vrouw in het afgelopen jaar als hét kledingstuk is bestempeld. Nu is het blijkbaar de beurt aan de mannen.

Hieronder een paar kiekjes van de nieuwe collectie van H&M.

de geplooide mannenrok
de geplooide rok van H&M

harembroek voor de man
de harembroek van H&M

H&M staat niet alleen in zijn rok. Ook grote merken/ontwerpers zetten deze trend in hun Spring 2010-collectie zoals Marc Jacobs, Comme des Garçons en Jean Paul Gaultier.

ontwerper Marc Jacobs in zijn mannenrok
ontwerper Marc Jacobs in zijn mannenrok

Comme des Garçons spring 2010
Comme des Garçons, Spring 2010

Jean Paul Gaultier spring 2010
Jean Paul Gaultier, Spring 2010

Nu komt de vraag voor de mannen: "Dragen jullie in 2010 ook een rok?" en voor de vrouwen "Vinden jullie mannen die een rok dragen trendy, hip, sexy of juist afschuwelijk?" Stylisten zijn avantgardisten ... of is deze stap te groot, zelfs voor een stylish man? Ik ben heel benieuwd naar jullie meningen.


freedom...

Beelden: Flickr CC; Elettra Blachere, VFMarion

Commentaren zijn gesloten

En jij dan?
geschreven door Wilma , 11-01-2010 15:44

Ga jij ze zelf dragen (zodra de sneeuw gesmolten is natuurlijk)???

Neu
geschreven door Edith , 11-01-2010 19:38

Doe maar niet hoor, mannen. Ik zie jullie liever in een broek(je).
No thx
geschreven door Wai Men Chim , 12-01-2010 08:26

Ik laat de rok gewoon in de rekken hangen. Wil er niet standaard bij lopen, maar dit is voor mij een te gewaagde stap.

Wilma - wat is jouw mening over een man in een rok?
Nou...
geschreven door Wilma , 12-01-2010 16:37

Als ik kijk naar de foto's hierboven dan vind ik het eerlijk gezegd gewoon te sissy. Die bovenste metdie plooirok, dat kan toch gewoon niet? Parelkettingkje erbij en hij kan zo optreden op de de travestieavond. Een Schotse kilt vind ik overigens wel kunnen, maar dan alleen bij Schotten met harige benen en een vrolijke dronk.

Geweldige website is dit overigens, groetjes.
Das jammer!
geschreven door Wai Men Chim , 13-01-2010 09:12

Yes! Dacht ik als de nieuwe catalogus van de H&M op mijn deurmat valt.

Ik snel bladeren om te kijken wat er te zien valt bij de herencollectie en natuurlijk even checken wat de prijzen zullen zijn voor de mannenrok en harembroek.

Maar tot mijn grote verbazing staan ze er allebei er niet in! Hoe kan dat nou? Wel in de collectie en niet in de brochure. Ook zie ik ze niet in de winkel van de H&M hangen. In de online winkel van de H&M staan ze er ook niet.

Mmmhh, ik heb het idee dat het meer een publiciteitsstunt is.
mooi
geschreven door Roi , 14-01-2010 10:01

ik vindt het wel mooi. en het is tijd dat mannen in het westen niet zo zeiken doen over een rok. in heel veel landen is het normaal en hier altijd hetzelfde gepiep, in de middeleeuwen droegen alle mannen een rok hier. ik vindt t stoer. yo go!

PS leuke site idd
...
geschreven door Rianne , 26-01-2010 18:27

Ja leuk! Heb zeker respect voor de mannen die het dragen.
nice
geschreven door Henk , 07-03-2010 20:24

Ja ik ga er zeker 1 kopen. ik heb al een kilt maar dit is ook erg leuk. De harembroek vind ik ogerigens niets, maar dat is persoonlijk.