Opening AIFW: Hollands glorie met Jan Taminiau en Mattijs van Bergen

Yildiz Celie  donderdag 28 januari 2010

Eindelijk: de officiële opening van de catwalks van de Amsterdam International Fashion Week, gisteren. Ik trotseerde de regen om voor stylink de openingssoiree bij te kunnen wonen (en voelde me helemaal Carry Bradshaw (SITC) met mijn plu, luxe korte jurkje en hakjes)! Tijdens de shows maakt Jan Taminiau zijn naam opnieuw waar. Bij MATTIJS blijven de verwachtingen hoog gespannen.

MATTIJS:  warm en vol contrast
MATTIJS showde dit jaar zelfstandig tijdens de AIFW, niet langer onder de vlag van Prelude. Na de spectaculaire Preludeshow waren de verwachtingen hoog gespannen. Waar hij vorig seizoen fris richting pastellen werkte met geel, rood, paars en roze, werkt hij voor winter 2010/2011 met iets hardere tinten als brons en oudroze, fel-rood en fuchsia, warm glanzend turquoise en natuurlijk met zwart. Zijn verfijnde plooien blijven de collecties kenmerken; ditmaal zijn ze vooral verwerkt in lagen en mooie belijningen. Een knap staaltje vakmanschap! Ongetwijfeld gaan we nog veel van hem horen.

Jan Taminiau: Best of Best
Het is niet vreemd dat de Italiaanse Vogue in de rij staat voor zijn ontwerpen, want de collectie van Jan Taminiau was ronduit briljant! Alles en iedereen straalde en ook de pasvorm was perfect. Modellen paradeerden met glanzende torso's over de catwalk, in gouden stof met ingewerkte strepen danwel volledig of deels belegd met gouden strass. Als klapstuk showde Jan Taminiau een prachtige grijs met witte japon met enorme rozetten. Jan zit als een van de weinige ontwerpers op internationaal niveau . Nederland kan trots op hem zijn!

show Jan Taminiau tijdens opening AIFW
ontwerp van Jan Taminiau

spektakelstuk van Jan Taminiau tijdens openingssoiree AIFW
...prachtige japon met enorme rozetten...

Schoenen
De bijzondere schoenen bij de show van Jan Taminiau zijn, naar een idee van Taminiau zelf, ontwikkeld door Hester Vlamings en gemaakt door Rene van den Berg.

Foto's show MATTIJS

 

 

Meer foto's van MATTIJS en andere AIFW-shows op www.sjoerdjonkman.nl.