Onheil of zegen? De mannenmaillot (of: megging)

redactie  dinsdag 17 maart 2009

calvinkleinLange tijd kon je er als vrouw niet mee verschijnen: de legging. Inmiddels - onder andere na de korte, hevige trend van fluor en eighties retro - kan ook de legging weer, mits hip gestyled. Dat hebben ook internationale mode-ontwerpers gesignaleerd en die gaan nog een stapje verder. Ook de man moet nu aan de legging en er is zelfs een nieuw woord voor: de megging! Informatief is het zeker, men in tights. Maar modisch bezien - zware onheil of een zegen?

Robin Hood, de nobele atleet die Nottingham Forest onveilig maakte ten faveure van de armen, die kon er prima mee weg komen, die mannenmaillot. Alweer een aantal collecties lang brengen vermaarde ontwerpers als Calvin Klein en Martin Margiela de legging voor heren op het plankier.

Het lijkt er nu dan toch echt van te komen: mannen moeten in de megging!

         

Klein, Margiela & McQueen gaan op de strakke tour...    

Wat vind jij van deze nieuwe trend? Superhip, sexy, ver-skrik-ke-lik, blitz, uitsluitend voor Yuri van Gelders van onder de 20, een musthave? Geef je mening over... de megging!

Reacties zijn inmiddels gesloten

HELLLLLLLLLLLP
geschreven door Marjolijne , 17-03-2009 17:08

Nee toch! MANNEN! NIET! DOEN!

Nou...
geschreven door Inge vW , 17-03-2009 17:26

het heeft wel wat! Op kantoor misschien een beetje confronterend, maar op de dansvloer...
uhhhuhh
geschreven door Monique , 17-03-2009 21:50

ik wordt er niet warm van. Zeker niet met zo'n middeleeuws a la Henry 8th nepscrotum. (kben ff de naam kwijt, jullie vergeven me wel toch :)) En om nu alleen maar áchter alle mannen met een legging te lopen....
mjammie
geschreven door Hadewych van Middelaar , 17-03-2009 22:48

Tis even wennen, vrees dat ik mijn man er niet aan/in krijg, maar misschien kan ik er nog wel wat mee. Je moet wel gezegend zijn met goede benen en idem kruis. (hmm eigenlijk moet de hele rest ook goed zijn.) Overigens hoeft dat kruis niet zo geaccentueerd te worden zoals hier rechts boven en mag die legging wel een beetje losjes zitten. Nou kom op Wils, zet jij de trend voort ;-) ?
Robbie H
geschreven door Hadewych van Middelaar , 17-03-2009 22:53

(Vond Robin H trouwens destijds ook al een lekker ding...)
Schaatsers ;-)
geschreven door MdW , 18-03-2009 10:49

Heerlijk toch? Als ik op zo'n verloren zondagmiddag naar schaatsen kijkt (de heren dan hè) dan maakt me dat óók vrolijk :-)
CK goed gestyled.
geschreven door Yildiz , 18-03-2009 13:48

Calvin klein vind ik serious goed gestyled. En die zilvere vind ik ook niet misstaan. Over een jaar er ook nog een rokje over, en ze zijn weer helemaal bij...
niet door de ballotage
geschreven door wils / stylink.nl , 18-03-2009 16:43

Hey Hadewych,

'Heb het eens even voor de spiegel geprobeerd, maar echt, nee, werkelijk, sorry, dat kan ik de mensen niet aandoen - werkelijk landschapsvervuiling. Nee, maar seriously, ik vind het wel wat hebben maar dan moeten het wel jongere mannen zijn. En zoals Yildiz zegt: een stoere rok erop en dito laarzen, ja, ik zie het wel voor me. Alleen niet bij mij, komt helaas niet door de ballotage (aardig woord in dit verband...) ;-)
schaatsen
geschreven door saco , 18-03-2009 21:17

Leuk inderdaad voor het schaatsen, wellicht nog voor het hardlopen, maar ik ga toch ook niet in mijn zwembroek door de stad lopen hoor.
eindelijk
geschreven door Daan , 20-03-2009 11:06

Jawel, jawel, nu zijn wij aan de beurt, Pat Benatar en Penney de Jager eat your heart out. Enige nadeel is dat niet alle mannen het kunnen dragen...
waarom niet
geschreven door jaap , 20-04-2009 14:10

ziet er niet verkeerd uit vind ik. Alleen kan niet iedereen het dragen, dient het goed gecombineerd te worden met de bovenkleding, kan het niet bij iedere gelegenheid aan en dien je het kruis niet te zien. Wanneer je je hier aan houdt als man is het een prima aanvulling op de garderobe. Op een mooie zommerse dag een vrolijke megging met een coole polo of thirts er boven en leuke sneakers, slippers of ballerinas aan de voeten is voor 75% een verbetering ten opzichte van wat de mannen nu dragen
Ik kan niet wachten!
geschreven door Anne , 22-12-2009 13:15

Stoer!! Sexy! Eindelijk is 'ie weer terug. Ik hunker al een tijd naar de Robin Hood way-to-wear-tights, maar ook de wat minder strakkere versies uit de Horatio Hornblowertijd.
Ik denk dat het veel mannen goed zal staan en zeker beter dan een bandplooibroek.
Informatief!
geschreven door Mirjam Z. Amsterdam , 22-12-2009 14:26

Dit is absoluut de broek waaruit je als vrouw meteen je conclusies kunt trekken. Bovendien goed voor de economie, want het creeert vraag naar push-up-slips voor heren. Helemaal goed dus.
manifest tegen de mannenlegging - heel grappig!!
geschreven door Maillottip! , 11-01-2010 15:46

een stelletje modefanaten heeft een manifest geschreven tegen de mannenmaillot hahaha

klik op de site hierboven!
ballenknijper met lange pijpen
geschreven door asian , 06-04-2010 18:18

hahahahaha wat zal dat de ballen afknijpen zeg.... nee, mannen moeten dat niet doen; ik word er ook niet warm van, of het nu thuis, werk of op de dansvloer zou zijn....
in your face?
geschreven door Wai Men Chim , 07-04-2010 13:35

Nou om er mee op straat te lopen is het wel erg in your face. Maar ik zie het wel voor op een fotoshoot met natuurlijk nog iets anders aan, korte broek of een rok??
Why not?
geschreven door heteroman , 19-08-2010 22:23

Je moet er wel het figuur voor hebben. Gespierde mannenbenen mogen best op die manier in de kijker "lopen". Dikke vrouwen dragen soms ook een legging, maar dat is dan wel oké omdat het vrouwen zijn?
helemaal voor
geschreven door rene , 22-08-2010 07:37

Hoe meer diversiteit hoe mooier,genoeg mannen die het mooi zal staan en er zich prettig in zullen voelen.
Vrouwen hebben zo,n enorme voorsprong qua kleding,iedere nieuwe toevoeging voor de man is meer dan welkom!
meggin perfect
geschreven door piet visser , 11-03-2011 19:24

prachtig, eindelijk eens strakke kleding voor mannen die durven, nu nog zeer hoge blokhakken er onder en gaan met die banaan
gaan we voor
geschreven door douwe , 22-11-2011 19:13

eindelijk, weer eens een kleding stuk voor de mannen er bij, ik kijk er naar uit als ik hem in de winkel kan kopen, of zijn er al winkels waar je ze kan kopen.
graag hoor ik dat gaan we direct op zoek om er een te kopen