Ontwerpen voor de iPad

Anna Borsboom  zondag 31 januari 2010

Dit blog is geschreven kort na de introductie van de iPad. Allerlei ontwerpers gingen los op de iPad. Dat leverde een aardige mix van flauwekul en forecasting op; we hadden immers nog geen ideee hoe de iPad gebruikt zou worden (en of-ie wel nodig was!). Gelukkig zijn de iPants niet doorgedrongen, maar kun jij je leven nog voorstellen zonder tablet?  (update december 2012)

iPad als inspiratie voor fashiondesigners
De iPad zal ook de mode beïnvloeden. We voorpsellen broeken, rokken, jurken en jassen met enorme padded zakken. Hierboven alvast een voorproefje van hoe we er over een paar maanden allemaal zullen bijlopen. Deze iPants vonden we op Flickr; ze zijn een ontwerp van frmATOZ.

Breaking fashion nieuws

eerste & enige kledinglijn voor de iPad 

Breaking! Sev brengt de "eerste en enige" kledinglijn met een speciale zak voor de iPad. Met zijn maar liefst 22 zakken is dit herenvest een echt hebbeding.

Niks meer missen

Nog even snel het nieuws zien terwijl je staat te koken. Dat kan! De iPad heeft zijn weg naar de keuken gevonden. Mooie inspiratie voor creatieve meubelmakers en Apps ontwikkelaars. Zal het niet handig zijn als er een App is voor het aan- en uitzetten van keukenapparatuur.

Spelletjestafel

ipad-tafel

De IWin tafel, een 'ouderwetse' spelletjes tafel voor de IPad. Design met een knipoog naar vroeger door StudioJuta.

Fashion dilemma's voor de gadget freak

Tasjes? Nooit! Maar rokken kunnen natuurlijk wél voor mannen. 

Als man draag je nu eenmaal geen tasje, vindt Gerard Davidson. Tekenaar Jon Russell ontwierp voor hem twee testosteron-proof setjes, geïnspireerd door Keltische en Russische tradities.

girly roze tasje - ook erg handig voor die andere pads
Als Paris Hilton aan de iPad gaat kiest ze ongetwijfeld voor dit girly tasje. (Lijkt het maar zo of is er echt speciale ruimte voor je maandverband in het voorvak gemaakt? Handig hoor!) Via iLuv.


gezellige hoesjes voor de iPad
Natuurlijk ook op Etsy veel tasjes, hoesjes, covers en ander gezellig spul voor de iPad. Alles handgemaakt. www.etsy.com


AntiGrav had een dag na het optreden van Steve Jobs al verschillende (best wel boring) ontwerpen voor draagtassen en sleeves on line. "Real materials, made by hand" zeggen ze zelf. Vandaar waarschijnlijk ook dat de tassen pas te koop zijn vanaf maart, "shortly after the release of the iPad". AntiGrav


Anyone? Gebreid hoesje voor de iPadOkee, breien is hip, maar veel tuttiger moet het toch niet worden, vinden wij. Breipatroon voor een iPad-hoesje door Lion Brand Yarn. Het patroon kun je gratis downloaden (wel even registreren).


 

Sleeves van Belkin. Veel fantasielozer ga je ze niet krijgen.
Wat zullen we hier nou eens van zeggen? Veilige keuze. Niemand die zich hier een buil aan zal vallen. Deze sleeves zijn zo non-descript dat wij ons niet goed kunnen voorstellen voor wie ze zijn bedoeld of wie ze uiteindelijk zal kopen. Geen Mac-adepten waarschijnlijk. Van Belkin.


Met vleugels voor totale bescherming

via Flickr; proletariatboston

Er zijn mensen die de keuze voor de naam een marketing-flater van de bovenste plank vinden. Voor Engelstaligen is het woord ‘pad’ onlosmakelijk verbonden met maandverband. Hoe feestelijk! Het gaf wel aanleiding tot een hausse aan fraaie plaatjes en filmpjes. Enjoy!

tampon iPad

een heel pak iPads!

De twee afbeeldingen hierboven vonden we ook op Flickr. Ze zijn gemaakt door ELiTe403.


 een kijkje in de toekomst

You just can't carry your iPad in a boring bag. De toekomstvisie van Nintrozac en Snaggy van geekculture.


 Treinen klaar voor iPad

trein klaar voor iPad Deze schetsen kregen we toegestuurd door iemand die anoniem wenst te blijven. Het gaat hier om (nog geheime) voorstellen voor aanpassingen aan de zijwand- en klaptafeltjes van de NS-treinen. Met rubberen randjes voor optimale stabiliteit en bescherming tegen krassen. Er moet natuurlijk ook een uitsparing zijn voor je connector, zodat je hem op het stopcontact kunt aansluiten. Zal dit echt gaan gebeuren? En is er dan ook altijd wifi? Leve de trein!

Snelle schetsen van op iPad aangepast treininterieur


kickBACK stand for the iPad 

Volgens wired.com was dit de eerste standaard voor de iPad. Van Scosche. Keurig hoor, maar dat kan beter, vonden ze bij Vers.

Vers komt met een houten iPad beschermhoes die je ook rechtop kunt zetten. Gebruik je dure iPad als fotolijstje of, wanneer je er een extern keyboard op aansluit, als beeldscherm.

iPad case door Vers. Materiaal: bamboe en hardhout


De handgemaakte hoes van hardhout en bamboe is versterkt met staal. De binnenvoering is zacht en krasbestendige zodat je iPad niet beschadigd raakt wanneer je hem via de bovenkant in de hoes schuift. Ook heeft hij een opening voor een 30 pins connector en de volumeknoppen. Een case waarmee ook antroposofen gezien mogen worden.
Website Vers


 

Verantwoord, fraai & veilig tasje
Deze retyred bag 7x7x1 is een  sterke en veilige schoudertas die precies de breedte heeft van de iPad; aan de bovenkant houd je een paar cm over voor je zakdoekjes en sleutelbos. "Ik zag ook die suffe ribcord tas staan en dacht: daar kan ik wel tegenop met mijn eco, ambachtelijk, oer hollands alternatief," aldus ontwerper Jan Willem van Breugel.  Met Wheels-on-Fire ontwerpt hij tassen en accessoires op basis van gevlochten hergebruikte fietsbanden. www.wheelsonfire.nl

fraai, verantwoord & oerdegelijk 


 

Gamestuurtje

gamen met de iPadDe iPad is zeer geschikt om te gamen, denken diverse ontwikkelaars. Als ze ook nog aangepaste games met een hogere resolutie voor de iPad gaan uitbrengen, kunnen we helemaal los. Maar hoe hou je zo’n iPad comfortabel vast tijdens een racespelletje? Ontwerper Michael Greenberg heeft de oplossing: de iDrift. via ipadplanet.nl