Bricks & clicks: meubelverkoop via LevaLeva

redactie  woensdag 12 december 2012

Deze week is woon-webwinkel LevaLeva.nl gelanceerd, een webshop met meubels van bekende fabrikanten, gekoppeld aan woonwinkels. Zo kunnen consumenten online kopen wat ze in de winkel bezichtigd hebben, en vice versa.

De Nederlandse woonbranche (omzet € 1,5 miljard) verkeert al jaren in zwaar weer en geeft nog steeds weinig invulling aan online verkoop. Intussen koopt in Duitsland al 20% van de consumenten hun meubels online - voor Nederland zou dat een bedrag van € 300 miljoen betekenen.

Samenwerking met woonwinkels
Het idee achter LevaLeva.nl is dat je  producten zoals fauteuils en bankstellen het best kan verkopen met een combinatie van clicks & bricks. Consumenten willen op hun gemak online bestellen, maar ook kunnen “proefzitten” op het bankstel naar keuze. Daarom wordt samengewerkt met woonwinkels door het hele land.

Bij de start bestaat het aanbod van LevaLeva.nl uit zo’n 500 grootmeubelen - van Label, Pastoe, Bert Plantagie, Topform, Qoot en Danca - die te bekijken zijn bij ruim 40 verschillende winkels, een aantal dat in 2013 zal stijgen. Initiatiefnemer Design365 neemt de winkeliers het online verkoopproces uit handen. 

leva screenshotscreenshot LevaLeva

Levaleva is geïntegreerd bij drie online woonuitgevers: WonenonlineLiever Interieur en Moviq. De site biedt naast het aanbod van meubels ook tools om je huis 3D in te richten en een moodboard-maker.

Lokale ondernemers: service en advies
LevaLeva is een webshop met breed aanbod, die ook de zekerheid biedt van een lokale ondernemer die service & advies verleent. Woonwinkels bezorgen de bestellingen op LevaLeva.nl gratis thuis.