Liesbeth in 't Hout weg bij AMFI

redactie  woensdag 21 april 2010

Liesbeth in ‘t Hout, directeur van het Amsterdamse modeinstituut AMFI, stopt met ingang van september 2010 met haar functie. Het College van Bestuur van de HvA en domeinvoorzitter Media/ Creatie/ Informatie Peter van Gorsel hebben besloten om haar contract niet te verlengen. Het is nog onbekend wie de plek van In ’t Hout zal innemen.

“Verschil van inzicht”, dat wordt door AMFI-communicatiemedewerker Merel van de Beek als reden genoemd voor het aankomend vertrek van In ’t Hout. Directeur in ’t Hout verzette zich al geruime tijd tegen de consequenties van het zogenaamde domeinensysteem dat het HvA Liesbeth in 't Hout, per september weg als directeur AMFIhanteert. Dit systeem houdt in dat - analoog naar universitaire faculteiten zoals bij de UvA, waarmee het HvA samenwerkt – de Hogeschool clusteringen (domeinen) realiseert. Consequenties zijn bijvoorbeeld het ineenschuiven van administraties en het bundelen van faciliteiten.

< Liesbeth in 't Hout, per september weg als directeur AMFI

In ’t Hout had binnen het domeinensysteem een status aparte voor het AMFI weten te realiseren. Het AMFI is opgenomen in het zogenaamde domein Media/Creatie/ Informatie waarvan Peter van Gorsel de domeinvoorzitter is. Van Gorsel en het College van Bestuur hebben deze week dus besloten het contract van In ’t Hout niet te Peter van Gorsel, domeinvoorzitter Media/Creatie/Informatie HvAverlengen.

In ’t Hout rondt juist dit studiejaar de herstructurering van het AMFI-onderwijs af; vanaf september zal dit nieuwe onderwijsprogramma volledig draaien. Van de Beek: “In ’t Hout zal daar dus niet bij zijn, maar tot haar vertrek wel betrokken zijn bij de Fashion Week en aandacht besteden aan het uitbouwen van het onderwijs.” 

Peter van Gorsel,
domeinvoorzitter Media/ Creatie/ Informatie HvA >

Volgens AMFI-medewerker Van de Beek “had Liesbeth nog lange tijd de hoop dat ’t goed zou komen”. Ook voegt zij toe dat “het personeel het er niet mee eens is. Alle docenten zijn van slag, er wordt overwogen om een gezamenlijk bezwaarschrift richting het bestuur op te stellen”.