Branding, Mediastyling, Training

Alexandra Calmero

De Identiteitstylist!

Ik begeleid individuen en bedrijven om hun identiteit vorm te geven en te visualiseren. Immers wie zichzelf kent, kent zijn eigen kracht. Ik help antwoorden te vinden op de vragen: wie ben ik, wat kan ik, hoe onderscheid ik me van de rest en bovenal hoe kan ik dit realiseren? Dat doe ik door middel van workshops, coaching, doceren, trendlezingen en styling.

Alles heeft een identiteit. Het vraagstuk van identiteit heeft mij altijd bezig gehouden. Het is dynamisch en vertelt over cultuur en geschiedenis. Het is complex en wordt beïnvloed door vele factoren en maatschappelijke veranderingen. Identiteit is niet altijd tastbaar en appelleert aan gevoel. Klopt het beeld naar buiten toe met wie ik daadwerkelijk ben? Juist nu in deze snel veranderende wereld waarin iedereen met elkaar in verbinding staat, zijn mensen en organisaties meer dan ooit bezig met wie ze zijn. Hoe kunnen ze zich onderscheiden en verbinden met gelijkgestemden. Wat is echt, wat niet? Wie hoort bij ons, wie niet? Als merk belangrijke ontwikkelingen om op in te spelen.

Ik werk volgens een vast proces van:

INSPIREREN, VISUALISEREN, REALISEREN

Inspireren:

Imagination is the beginning of creation (George Bernard Shaw)

Naar andere luisteren, meedenken en afgaan op mijn intuïtie is een belangrijke bron van nieuwe ideeën en inzichten. Met het geven van (persoonlijke) opdrachten en het stellen van vragen verander ik de perceptie en prikkel ik de creativiteit van anderen. Door het delen van en brainstormen over de nieuw geboren ideeën ontstaat een mooie synergie in de groep. Er is een positief opbouwende sfeer in de workshops, waarin iedereen zichzelf mag zijn. Luisteren zonder oordelen.

Visualiseren:

Style is a way to say who you are without having to speak (Rachel Zoe) 

Beelden, kleuren, materialen, kleding vertellen een visueel verhaal over iemands identiteit. De omgeving ervaart en voelt de authenticiteit.

Met beelden kunnen we emoties overbrengen die niet in woorden zijn uit te drukken. Beelden en kleuren hebben een specifieke werking, prikkelen onze zintuigen en spreken het onderbewuste aan. Juist dit zijn de onderliggende motivaties waarom het ene merk wel aanspreekt en het andere niet. Ieder merk moet zich bewust zijn van zijn identiteit en het effect op de omgeving. En dit vertalen naar een authentiek en consistent verhaal over alle kanalen en uitingen heen. Het is mijn opdracht om anderen te helpen dit adequaat te realiseren.

Realiseren:

Just do it (Nike)

Durven doen. Geen vrijblijvendheid en excuses. Goede concepten moeten het levenslicht zien. De juiste dingen doen op het juiste moment. Met de juiste voorbereiding en netwerken. In samenwerking wil ik merkidentiteiten creëren die toegevoegde waarde hebben en onderscheidend zijn. Daarbij maak ik gebruik van zowel mijn creatieve- als marketing achtergrond en ervaring als docent.

Alexandra Calmero doceert op Artemis Styling Academie

 

 

 

 

Mail:
Telefoon:
Vestigingsplaats: Amsterdam
Regio's: West, Midden
Klanten: Particulier, Zakelijk
Werkervaring: 5-10 jaar
Akademie Vogue